Rečnik srpskih reči i izraza

Pravila i uslovi korišćenja

Uvod

Korišćenjem bilo kog dela znacenje.net portala (u nastavku samo ZnacenjeNet), automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem ZnacenjeNet portala, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti. Ni jedan deo ZnacenjeNet portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

ZnacenjeNet posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje ZnacenjeNet portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja.
ZnacenjeNet portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova na spoljne stranice.
ZnacenjeNet sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje ZnacenjeNet portala koristite na vlastitu odgovornost i ZnacenjeNet se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.
Pristup ZnacenjeNet portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.

Autorska prava

ZnacenjeNet polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod).
Deo sadržaja je kreiran i izmenjen od strane posetilaca. Uprkos izvršenoj proveri, ne možemo odgovarati za njihov sadržaj. Stoga ZnacenjeNet nije odgovorаn zа bilo kаkvu eventualnu štetu koju su prouzrokovаli objаvljeni podаci.
Autorom će se smatrati posetilac koji je predložio dodavanje ili izmenu sadržaja na ZnacenjeNet internet servisu. Autor je saglasan da ZnacenjeNet ima pravo da bez nadoknade koristi dostavljeni sadržaj u neograničenom vremenskom periodu. Pošto za predlog sadržaja nije potrebna registracija, nismo u mogućnosti navesti tačne autore istog.
ZnacenjeNet zadržava pravo da bude naveden kao izvor sadržaja u slučaju da je deo sadržaja preuzet sa ZnacenjeNet internet portala, u bilo kom formatu.
Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala smatra se kršenjem autorskih prava ZnacenjeNet portala i podložno je tužbi.
Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (ZnacenjeNet, partneri, korisnici...) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
Ukoliko smatrate da je ZnacenjeNet povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Linkovi na spoljne stranice

ZnacenjeNet sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog portala. ZnacenjeNet linkove objavljuje u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Spoljni saradnici

ZnacenjeNet može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provajderu). Ove podatke ZnacenjeNet koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmerio i prilagodio publici koja ga posećuje. ZnacenjeNet se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila ZnacenjeNet portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Modifikovanje i promene pravila

ZnacenjeNet zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje pravila. Korišćenjem bilo kog sadržaja na ZnacenjeNet portalu smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.

10.10.2021. godine